Reklame


Stamtavler IRL
4 august 2017 #1
Hvor meget går i op i om jeres kæledyr har stamtavle eller ej? Og hvad betyder det for jer?? Jeg køber konsekvent kun dyr med stamtavle, så man kan se forældrernes genetik, sundhed osv.
7 august 2017 #16
7 august 2017 #15
Svar på dette indlæg:
#14 Ja, jeg holdte øje med opdrætter i 10 år før jeg valgte at tage kontakt til ham, og selvom hundene var sunde og raske så fik jeg altså en hvalp med HD som måtte aflives.. så der er altid en chance, men jeg tror at hvis man køber fra gode steder så vil chancen være mindre.. Nu har jeg Chanel fra samme sted og hun er perfekt og tjekket i hoved og r*v... :D
London

Det er en god ting! Ååh, så dejligt, men hun er jo også en helt perfekt hund! Havde også drømme om schæfer hunde i fremtiden, men da de kræver en god del motion og jeg har gigt, går det ikke helt med denne fine race! Da har jeg kigget en god del på Cavalieren, som minder om Cockerspanielen, bare lidt mindre! Det eneste jeg ved om Amerikaneren er, at de døjer utroligt meget med ørene med tiden! Dog skal jeg lige hente en masse information om Cavalieren først, før vi skal anskaffe os en hvalp!

7 august 2017 #14
Svar på dette indlæg:
#13 Ja, det samme! :D Men med andre årsager, så er det også vigtig at vide, at dyrets forældre er sund og rask, så de ikke skal igennem en masse sygdomme med tiden! Det er selvfølgelig ikke helt sikker, hvornår et dyr købes af opdrætteren! Da kigger jeg altid på, hvor gode opdrætteren er og hvad dyret har været igennem, før jeg vælger at tage kontakt! Men det med race, skal også være i god overvejelse, eftersom nogle dyr kan døje mere end andre, hvornår de kommer op i alderen! :-)
Crohn

Ja, jeg holdte øje med opdrætter i 10 år før jeg valgte at tage kontakt til ham, og selvom hundene var sunde og raske så fik jeg altså en hvalp med HD som måtte aflives.. så der er altid en chance, men jeg tror at hvis man køber fra gode steder så vil chancen være mindre.. Nu har jeg Chanel fra samme sted og hun er perfekt og tjekket i hoved og r*v...

7 august 2017 #13
Svar på dette indlæg:
#8 Ja, det giver god mening. Jeg deltager også i mange konkurrencer osv. og det er derfor vigtigt at mine dyr også har stamtavle, ellers ville de ikke kunne deltage :) Så jeg vil altid købe med stamtavle, også pga. garentien :D
London

Ja, det samme! Men med andre årsager, så er det også vigtig at vide, at dyrets forældre er sund og rask, så de ikke skal igennem en masse sygdomme med tiden! Det er selvfølgelig ikke helt sikker, hvornår et dyr købes af opdrætteren! Da kigger jeg altid på, hvor gode opdrætteren er og hvad dyret har været igennem, før jeg vælger at tage kontakt! Men det med race, skal også være i god overvejelse, eftersom nogle dyr kan døje mere end andre, hvornår de kommer op i alderen! :-)

7 august 2017 #12
7 august 2017 #11
7 august 2017 #10
Svar på dette indlæg:
#9 Ja okay, men hvis man heller ikke skal bruge den til noget andet end familie hund er det vel også lige så godt ;) Jeg tænker at du så ikke har nogen garanti eller tager jeg fejl??
London

Garanti har jeg ikke på min hund.. Købte hende også da hun var 2 år, så alle former for garanti ville jo ikke være der.. Men jeg går ikke efter de mest rene racer, der findes på markedet.. Min bliver brugt som familie hund og så træner vi lige agillity for sjov.. Så går ikke op i stamtavle på hunde..

7 august 2017 #9
Svar på dette indlæg:
#7 Går ikke særlig meget op i stamtavler på dyrene, jo hvis det er indenfor heste området..
Det er self fint at vide, at forældre er testet for diverse sygdomme.. Men ikke noget jeg bevidst går efter.. Fx. min egen hund, har ikke stamtavle.. (Hun er krydsning).
birmingham

Ja okay, men hvis man heller ikke skal bruge den til noget andet end familie hund er det vel også lige så godt Jeg tænker at du så ikke har nogen garanti eller tager jeg fejl??

7 august 2017 #8
7 august 2017 #7
Svar på dette indlæg:
#1 Hvor meget går i op i om jeres kæledyr har stamtavle eller ej? Og hvad betyder det for jer?? :)
Jeg køber konsekvent kun dyr med stamtavle, så man kan se forældrernes genetik, sundhed osv.
London

Går ikke særlig meget op i stamtavler på dyrene, jo hvis det er indenfor heste området.. Det er self fint at vide, at forældre er testet for diverse sygdomme.. Men ikke noget jeg bevidst går efter.. Fx. min egen hund, har ikke stamtavle.. (Hun er krydsning).

6 august 2017 #6
Svar på dette indlæg:
#1 Hvor meget går i op i om jeres kæledyr har stamtavle eller ej? Og hvad betyder det for jer?? :)
Jeg køber konsekvent kun dyr med stamtavle, så man kan se forældrernes genetik, sundhed osv.
London

For mig er det vigtigt at dyret er med stamtavle og har sunde forældre! Det har det altid været og jeg føler mig mest tryk ved at dyret er rask og godt tilpas, om det giver mening? Men også det at der er flere muligheder med dyr som har stamtavler, til trods for at Chako er rask og med stamtavle, kan han ikke deltage i udstillinger pga. han er krumrygget og har en tand der er skæv! Dog skal jeg selv have hund og kanin i fremtiden som har stamtavler, hvornår det bliver muligt engang! :-)

6 august 2017 #5
Svar på dette indlæg:
#4 Ja, jeg lavede også afkomsattests på mine unger, og øremærkede dem :-) Men kaniner bliver jo ikke testet for arvelige sygdomme som f.eks. nogle hunderacer, så man ved jo aldrig 100%, at de er sunde. Men jeg tror bare, jeg ville føle mig mest tryg ved at købe en hund med stamtavle, eller i hvert fald som minimum en, der er testet for diverse, racerelaterede sygdomme :-)
dipper

Nej, det er lidt problematisk med kaniner, men tænker at hvis man avler på de sundeste dyr så får man sikkert også sunde unger - Jeg kan kun give dig ret. Jeg køber af princip kun hunde med stamtavle, hvor forældre og gerne længere tilbage i stamtræet er testet for sygdomme... Det er så ærgerligt hvis de er syge og man ikke kan bruge garantien på den... Men selvfølgelig kan hunden blive syg selvom forældrene er testet osv. men så har man da gjort sit forarbejde i så fald...

6 august 2017 #4
Svar på dette indlæg:
#3 Da jeg havde kanin fik jeg også afkomstattest med, bare så jeg kunne se forældrene og forædrene.. :) Der findes bare mange forskellige holdninger til m/uden stamtavle og blandings dyr, så jeg tænkte det kunne være sjovt at hører jeres meninger herinde :D
London

Ja, jeg lavede også afkomsattests på mine unger, og øremærkede dem :-) Men kaniner bliver jo ikke testet for arvelige sygdomme som f.eks. nogle hunderacer, så man ved jo aldrig 100%, at de er sunde. Men jeg tror bare, jeg ville føle mig mest tryg ved at købe en hund med stamtavle, eller i hvert fald som minimum en, der er testet for diverse, racerelaterede sygdomme :-)

6 august 2017 #3
Svar på dette indlæg:
#2 Nu har jeg ´´kun´´ kanin, og der findes ikke stamtavler :-) Man kan få hjemmelavet afkomsattest nogen steder, men det er jo i princippet ikke en garanti for noget som helst. Men hvis jeg skal have hund engang, vil jeg have en med stamtavle :-)
dipper

Da jeg havde kanin fik jeg også afkomstattest med, bare så jeg kunne se forældrene og forædrene.. Der findes bare mange forskellige holdninger til m/uden stamtavle og blandings dyr, så jeg tænkte det kunne være sjovt at hører jeres meninger herinde

6 august 2017 #2

Nu har jeg "kun" kanin, og der findes ikke stamtavler :-) Man kan få hjemmelavet afkomsattest nogen steder, men det er jo i princippet ikke en garanti for noget som helst. Men hvis jeg skal have hund engang, vil jeg have en med stamtavle :-)

4 august 2017 #1

Hvor meget går i op i om jeres kæledyr har stamtavle eller ej? Og hvad betyder det for jer?? Jeg køber konsekvent kun dyr med stamtavle, så man kan se forældrernes genetik, sundhed osv.