Reklame


Hvordan avler i?
18 juli 2017 #1
Har ofte tænkt på at påbegynde egen avl i stalden med shetterne og rydde op i de andre, men når i avler, gør i det vel med anden hest i samme race, så det ikke bliver indavl? Der jo ikke mange shetlænder på ms, så jeg kan få en sund og rask avl blandt hestene! Hvis du kan hjælpe mig, så sig gerne fra om du har en til rådighed i brun eller rødbrun shetlænder! Da jeg kun har mor og søn, hvilket nok vil virke mærkeligt at avle dem sammen? :-)
25 juli 2017 #28
Svar på dette indlæg:
#27 Det siges jo, men du må helt sikkert bo i udkanten af byen så! ;-) Ja, de har deres egne meninger! Min hoppe, Lotte, har også anden mening end Max! :P
Crohn

Ja.. Overvejer dog, at søge til en ny by, men bliver ikke før, de har fundet ud af noget med hensyn til min sag ved kommunen.. - Ja det har de nemlig.. Men det er jo en del af charmen

25 juli 2017 #27
25 juli 2017 #26
22 juli 2017 #25
Svar på dette indlæg:
#24 Det kan man faktisk, ser også mange der giver ponyer væk osv.
Jeg synes nu altså en hund er nemmere end en hest/pony, men det er vel smag og behag.. :D
Jeg vil da også gerne flytte ud sådan et sted, og have flere dyr.. :)
Vil gerne have en kælegris også. :P
gizzer

Forståeligt! Du kan da få en indegris som kæledyr! Synes bare det er så synd, og tænker det stinker, men det er ikke sikkert de grise gør, men skal ikke selv have gris, haha! Ja, det er rigtigt! Synes bare shetlænder er så skønne og nemme, at have med at gøre, så fylder de nærmest indenting! De er meget billigere end en stor hest, selvom de bare vil bruges til hygge ponyer, hvis det skete, da vil jeg have brune ponyer også! Ååh, skal helt sikkert have mini zoologiskhave i fremtiden!

22 juli 2017 #24
22 juli 2017 #23
Svar på dette indlæg:
#22 Jo det er det.. ^^ Jeg kendte heller ikke til, racen før jeg købte min tøs.. :) Nu er jeg bare glad, for at kende til racen, for den er simpelthen så dejlig race.. :)
Min har jo sindet fra Kooikeren, og aftegn i hovedet fra den også.. :)
Så skal da klart have en kooiker, når min tøs ikke kan mere.. :)
- Jeg går ikke så meget op i stamtavle på dyr udenfor siden, men går meget op i det herinde. Hvis de er renracede, gider ikke krydsninger herinde.. :)
gizzer

Det er der ikke noget at sige til! Jeg er også ved at plage kæresten til at flytte til landet om nogle år i fremtiden, om vi skulle få råd til en lille ejendom som farmors, hvilket tyder på muligt vil blive en mulighed, men vi får se! Sagde til ham, ved du endeligt at du kan få to shetlænder for samme pris som en hund i dag, altså en af de dyre hunderacer, hvor han sagde at det var ligefør han hellere ville det, end flere hunde, men han ved ikke hvad det indebære, hahaha! xD

22 juli 2017 #22
Svar på dette indlæg:
#21 Det vil jeg næsten tro er mere umuligt at finde herinde, da det er en mere speciel race, er det ikke? :-) Har heller ikke hørt den før du fortalte om racen til mig og hvilken den var avlet af, trods det jeg plejer at være god til at kende de fleste hunderacer! Nå, tilbage til avlen, jeg tænkte mere at det ville blive fjollet, men kan godt se nu, at flere af jer gør det og normalt elsker jeg faktisk mest stamtavle dyr udenfor siden, så det er faktisk mere underligt at jeg ikke gjorde det før! :D
Crohn

Jo det er det.. ^^ Jeg kendte heller ikke til, racen før jeg købte min tøs.. Nu er jeg bare glad, for at kende til racen, for den er simpelthen så dejlig race.. Min har jo sindet fra Kooikeren, og aftegn i hovedet fra den også.. Så skal da klart have en kooiker, når min tøs ikke kan mere.. - Jeg går ikke så meget op i stamtavle på dyr udenfor siden, men går meget op i det herinde. Hvis de er renracede, gider ikke krydsninger herinde..

22 juli 2017 #21
Svar på dette indlæg:
#20 Ja det er utrolig svært, at finde nogle af samme race.. :)
Det er det samme med kooikere, de er ikke så udbredte herinde på siden.. :)
Har aldrig tænkt over, at det virkede underligt, at avle sådan.. :P Jeg havde jo billeder, så det virkede naturligt herinde. Men når man læser det, man skriver lyder det mega underligt haha..
gizzer

Det vil jeg næsten tro er mere umuligt at finde herinde, da det er en mere speciel race, er det ikke? :-) Har heller ikke hørt den før du fortalte om racen til mig og hvilken den var avlet af, trods det jeg plejer at være god til at kende de fleste hunderacer! Nå, tilbage til avlen, jeg tænkte mere at det ville blive fjollet, men kan godt se nu, at flere af jer gør det og normalt elsker jeg faktisk mest stamtavle dyr udenfor siden, så det er faktisk mere underligt at jeg ikke gjorde det før!

22 juli 2017 #20
Svar på dette indlæg:
#19 Tak for det! Glad for du synes om billederne, og det med avl, er virkelig sandt, ja! Det giver klart god mening! Søgte også samme race i brun hos andre stalde i en længere periode, men det er næsten umuligt, hvornår jeg er en af de få med de små skønne ponyer! ;-) Har bare ikke rigtigt tænkt over med jeres dyr og sådan, før jeg begyndte at få en masse billeder som jeg kunne anvende med stamtavle, så kom de frem i mig, om jeg skulle påbegynde avl! :D
Crohn

Ja det er utrolig svært, at finde nogle af samme race.. Det er det samme med kooikere, de er ikke så udbredte herinde på siden.. Har aldrig tænkt over, at det virkede underligt, at avle sådan.. Jeg havde jo billeder, så det virkede naturligt herinde. Men når man læser det, man skriver lyder det mega underligt haha..

22 juli 2017 #19
Svar på dette indlæg:
#18 Det er det ikke.. Hvis vi alle tænkte over det, ville det være meget svært, at have avl herinde. :)
Fx. Er der ikke mange kooikere herinde, så hvis ikke jeg avlede min tøs med hende selv(Det lyder underligt?) Så kunne jeg ikke få stamtavle på dem. :)
- Bliver spændende, at se dine ponyer.. Billederne er super fine!
gizzer

Tak for det! Glad for du synes om billederne, og det med avl, er virkelig sandt, ja! Det giver klart god mening! Søgte også samme race i brun hos andre stalde i en længere periode, men det er næsten umuligt, hvornår jeg er en af de få med de små skønne ponyer! ;-) Har bare ikke rigtigt tænkt over med jeres dyr og sådan, før jeg begyndte at få en masse billeder som jeg kunne anvende med stamtavle, så kom de frem i mig, om jeg skulle påbegynde avl!

22 juli 2017 #18
Svar på dette indlæg:
#17 Okay! Jeg håber det kommer til at blive en fin stamtavle, som jeg har sat til avl og har jo en masse fine billeder af ponyerne nu, der er helt anderledes end de forrige jeg har taget førhen, hvilet også er højere i kvalitet! Men det er dejligt, at i også har en holdning til avl og ikke synes det er helt fjollet at avle mellem mor og søn! Så jeg er bare glad i jeres ord for det! :D
Crohn

Det er det ikke.. Hvis vi alle tænkte over det, ville det være meget svært, at have avl herinde. Fx. Er der ikke mange kooikere herinde, så hvis ikke jeg avlede min tøs med hende selv(Det lyder underligt?) Så kunne jeg ikke få stamtavle på dem. - Bliver spændende, at se dine ponyer.. Billederne er super fine!

22 juli 2017 #17
Svar på dette indlæg:
#16 Jeg glæder mig til, at se hvad du kommer frem til.. :) Men det er ikke spor underligt, at avle med dine pony´er herinde, selvom de er mor og søn irl. :)
Jeg har også selv gjort det, da jeg havde avl med min tæve. :)
gizzer

Okay! Jeg håber det kommer til at blive en fin stamtavle, som jeg har sat til avl og har jo en masse fine billeder af ponyerne nu, der er helt anderledes end de forrige jeg har taget førhen, hvilet også er højere i kvalitet! Men det er dejligt, at i også har en holdning til avl og ikke synes det er helt fjollet at avle mellem mor og søn! Så jeg er bare glad i jeres ord for det!

22 juli 2017 #16
Svar på dette indlæg:
#7 Mange tak for svar! Jeg skal prøve at se på det på et seneste tidspunkt, da jeg har oprettet nye ponyer til stalden allerede! Var lidt i tvivl om det andet! :P
Crohn

Jeg glæder mig til, at se hvad du kommer frem til.. Men det er ikke spor underligt, at avle med dine pony'er herinde, selvom de er mor og søn irl. Jeg har også selv gjort det, da jeg havde avl med min tæve.

21 juli 2017 #15
Svar på dette indlæg:
#14 Jeg ser ingen grunn til å slette hestene, du kan jo bare begynne å avle med dem nå :) Hvis du ikke har plass til flere hester i stallen kan du jo selge noen eller kjøpe flere boksplasser via Betalingstjenester > Utvid din funktionalitet, det har jeg gjort selv flere ganger :)
conversano

Ja, det skal jeg gøre! Har udvidet en god del, men skal da helt sikkert udvide mere plads til nye ponyer, så jeg kan få et fint stutteri også i stalden! Håber det vil blive en fin stamtavle blandt ponyerne! Altid glad i ekstra hjælp og tip!

21 juli 2017 #14
Svar på dette indlæg:
#10 Det skal jeg huske! Har fyldt op for heste, men er det ikke dumt at slette og så avle dem alle? Altså jeg har alle billederne klar, om det skulle blive til et stutteri også! :D
Crohn

Jeg ser ingen grunn til å slette hestene, du kan jo bare begynne å avle med dem nå Hvis du ikke har plass til flere hester i stallen kan du jo selge noen eller kjøpe flere boksplasser via Betalingstjenester > Utvid din funktionalitet, det har jeg gjort selv flere ganger

21 juli 2017 #13
Svar på dette indlæg:
#12 Ellers må du flytte nogen til en anden stald midlertidigt, så du har plads til føllene :-) Jeg kan godt lide, kun at have et par heste med fuld stamtavle, så skal du bruge først 2 du krydser, og herefter 2 andre du krydser. De skal give hhv. en hoppe og en hingst, gør de ikke det, må du prøve et af holdene igen. De to kan du så krydse, og så har du én med fuld. Så skal du starte forfra, med 4 nye heste :-)
dipper

Det giver klart god mening! Må ærligt indrømme, at det ikke har været min stærke side, trods det jeg elsker dyr med fuld stamtavle udenfor siden! Jeg har bare ikke helt benyttet det endnu, fordi jeg har været lidt imod det med egne dyr, så har altid søgt andet dyr i samme race herinde, hvilket det ikke altid er lige til at finde! Jeg har faktisk næsten 100 dyr i stalden allerede, og overvejer at lægge yderligere dyr til, både heste og husdyr!

21 juli 2017 #12
Svar på dette indlæg:
#10 Det skal jeg huske! Har fyldt op for heste, men er det ikke dumt at slette og så avle dem alle? Altså jeg har alle billederne klar, om det skulle blive til et stutteri også! :D
Crohn

Ellers må du flytte nogen til en anden stald midlertidigt, så du har plads til føllene :-) Jeg kan godt lide, kun at have et par heste med fuld stamtavle, så skal du bruge først 2 du krydser, og herefter 2 andre du krydser. De skal give hhv. en hoppe og en hingst, gør de ikke det, må du prøve et af holdene igen. De to kan du så krydse, og så har du én med fuld. Så skal du starte forfra, med 4 nye heste :-)

21 juli 2017 #11
21 juli 2017 #10
Svar på dette indlæg:
#8 Bare hyggelig! Trykk på Avl > Hesteavl > Avl i stalden :)
conversano

Det skal jeg huske! Har fyldt op for heste, men er det ikke dumt at slette og så avle dem alle? Altså jeg har alle billederne klar, om det skulle blive til et stutteri også!

21 juli 2017 #9
21 juli 2017 #8
21 juli 2017 #7
Svar på dette indlæg:
#2 Jeg avler ikke lige pt, men da jeg gjorde ansøgte jeg tit andres dyr, så der kom nye dyr ind i stamtavlerne.. :)
gizzer

Mange tak for svar! Jeg skal prøve at se på det på et seneste tidspunkt, da jeg har oprettet nye ponyer til stalden allerede! Var lidt i tvivl om det andet!

21 juli 2017 #6
Svar på dette indlæg:
#4 Jeg opretter bare nye heste, hvis jeg mangler nyt blod til min avl :-) Jeg er helt ligeglad med hestenes tilhørsforhold IRL, ift. avl herinde
dipper

Mange tak for svar! Jeg har været ret usikker på avl, så må se om jeg ikke kan finde ud af det på sigt med egne dyr! Har nok altid synes det var mærkeligt at avle med mor og søn, så har altid sat Max til Vallak, da han er det udenfor siden, det har bare sat tanker i mig, om det kunne gøres herinde, hvilket jeg kan forstå det ingen betydning har om det er mor eller søn, eller anden pony!

21 juli 2017 #5
Svar på dette indlæg:
#3 Du kan jo alltids avle med to hester i stallen din så lenge de ikke har samme stamtavle på ms - det at de er mor og sønn irl har jo ikke noe å si for avlen her inne :)
conversano

Mange tak for svar! Jeg har altid været i tvivl om jeg kunne tillade det, da det var lidt mærkeligt i mit hoved, at avle mor og søn, så fik lyst på at spørge jer, hvad jeres mening var og hvad i gjorde for avl i stalden! Men kan se der er flere som har samme mening, så det er jeg bare rigtigt glad for! Hvis du kan fortælle mig på mail, hvordan jeg gør, hvornår det er egne heste? Jeg har aldrig prøvet det før, men kun med andet dyr fra anden medlem! Da har jeg altid været dårlig med stamtavle!

21 juli 2017 #4

Jeg opretter bare nye heste, hvis jeg mangler nyt blod til min avl :-) Jeg er helt ligeglad med hestenes tilhørsforhold IRL, ift. avl herinde

21 juli 2017 #3
21 juli 2017 #2
18 juli 2017 #1

Har ofte tænkt på at påbegynde egen avl i stalden med shetterne og rydde op i de andre, men når i avler, gør i det vel med anden hest i samme race, så det ikke bliver indavl? Der jo ikke mange shetlænder på ms, så jeg kan få en sund og rask avl blandt hestene! Hvis du kan hjælpe mig, så sig gerne fra om du har en til rådighed i brun eller rødbrun shetlænder! Da jeg kun har mor og søn, hvilket nok vil virke mærkeligt at avle dem sammen? :-)